Balneoterapií proti psoriáze

Pokud netušíte, co je psoriáza, patříte k těm šťastným 97% populace, která tento problém řešit nemusí. Možná jste se ale s tímto chronickým zánětlivým onemocněním kůže už setkali

Psoriáza se projevuje většími či menšími červenými ložisky, která jsou pokryta bílými až stříbrnými lesklými šupinami. Obvykle se projevuje v pubertě nebo kolem 20. roku života a vyskytovat se může od lokte či kolene až po hlavu.

Co s ní, pokud už se psoriáza projeví?

S touto otázkou si lámali hlavu lékaři už v 19. století. Nejdříve ji zkoušeli léčit solemi těžkých kovů, problémem však byl slabý účinek a vysoká toxicita. S pokročilou dobou a množstvím pokusů přišly i nové léčebné pokusy, klasické či biologické.

Současnost přinesla i možnost léčit psoriázu pomocí balneoterapie. Slovensko disponuje i specializovanými lázněmi zaměřenými na léčbu kožních chorob, a proto by byla škoda jich nevyužít. Lázně Smrdáky mají unikátní sirovodíkovou vodu, která vhodně doplňuje klasickou léčbu psoriázy a plusem je i proplacení části nákladů na léčbu v lázních pojišťovnou.

Zpracováno podle článku dostupného na zdravie.pravda.sk

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Přejít nahoru