Kouzlo dokonalého relaxu se skrývá ve wellness

Máte neustále pocit únavy a špatné nálady? Přemáhá Vás stres a ani doma si už nemůžete odpočinou? Tak právě teď je ten správný čas zajet si na relaxační nebo wellness pobyt, který Vás zbaví všech problémů a vrátíte se z něj s úsměvem na tváři a plni nové energie. Personál lázeňských a wellness zařízení se postará o Vaše blaho a jedinou starostí, kterou se budete zaobírat, je, kterou z množství relaxačních procedur si vybrat.

Dnešní hektická doba způsobuje mnohé problémy jako jsou civilizační choroby, permanentní stres a deprese. Kvůli psychické nerovnovázelidé trpí čím dál častěji onemocněním různého druhu. A jak se před stresem ochránit? Zařaďte do svého režimu některou z wellness procedur, které Vám pomohou odreagovat se. Na výběr máte z velkého množství masáží, zábalů, saun a lázní. Záleží jen na Vás!

Doteky, které léčí tělo i duši

Už staří Egypťané znali zázračné účinky, které mají doteky na lidské tělo. Masáž patří mezi první relaxační prostředky lidstva a už od pradávna přináší slastné a uvolňující pocity. Postupem času se masáže měnily a každá kultura si k nim přidala zajímavé prvky. Někde začali používat bambusové tyče, jinde lastury a mušle. Oblíbenou však stále zůstává i klasická masáž, která stimuluje krevní oběh a lymfatický systém.

Speciální thajská masáž pomáhá uvolňovat stres, zlepšuje fyzickou kondici a posilňuje imunitní systém. Škodlivé látky a toxiny z těla vypudíte masáží s lávovými kameny. Medová masáž působí blahodárně na omlazení pokožky a léčení ran na těle. Můžete vyzkoušet i další masáže, tradiční či netradiční, výběr je jen na Vás. Masáž Vám pomůže odstranit i bolesti páteře, krku a svalů.

Zabalte se do relaxu!

Pokožka potřebuje důkladnou péči. Zábaly ale nabízejí i něco navíc – zlepšují prokrvení, funkčnost svalů a kloubů, odstraňují celulitidu a působí relaxačně i na psychiku. Když zábalu předchází masáž, účinky obou procedur se ještě umocňují. A v závěrečné, odpočinkové fázi následuje dokonalý pocit relaxu a blaha. Na výběr máte opět široké spektrum druhů zábalů. Ať už si zvolíte rašelinový, bahenní, čokoládový nebo medový, každý z nich potěší Vaše tělo i duši.

Horké koupele

Relaxační a uvolňující účinky horkých koupelí jsou také známy už od dávných dob. V České republice, ale i v okolních zemích najdete mnohé lázně, které ve svých procedurách využívají léčivé termální prameny. Tyto minerální zdroje jsou bohaté na vzácné složky a každé z nich prospívá a léčí jiné druhy onemocnění. Nejoblíbenějšími koupelemi jsou rašelinové, bylinné, perličkové a vířivé lázně.

Nechte špatnou náladu v sauně!

Sauna je oblíbeným způsobem, jak ze seba vyplavíte všechny škodlivé látky, toxiny a viry, přičemž se budete oddávat ničím nerušenému relaxu v horkém prostředí. Jakmile jednou navštívíte saunu, oblíbíte si ji natolik, že se stane Vaším pravidelným rituálem. Sauna prospívá i vnitřním orgánům a pokožce. Pomáhá bojovat proti kožním problémům a alergiím.

Můžete si vybrat ze čtyř základních druhů saun – finská, parní, suchá a infrasauna. Speciálním druhem sauny je bylinková, kde se využívá moc omamných vůní z léčivých rostlin. Taková forma saunování je skvělým způsobem aromaterapie. Je to balzám na lidské tělo a jemné pohlazení pro duši. V sauně si zlepšíte imunitu, odstraníte špatnou náladu a zkrášlíte svoji pokožku.

Už jste rozhodnutí? Stále ne? Stačí si vybrat některý z relaxačních alebo lázeňských pobytů a nechat se vést individuálním programem, který Vám naordinuje lékař nebo odborný poradce. Neváhejte a zbavte se stresu pohodlným způsobem! Užijte si relax a pohodu, kerou nabízejí lázně a wellness hotely!

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Přejít nahoru