Netradiční masáže – Matamanoa

Slyšeli jste už o masírování pomocí mořských mušlí? Tato originální masáž s názvem Matamoa pochází z exotického ostrova Fidži. Jde o celotělovou masáž, při které se střídavě používají horké a studené mušle. Pokračuje se olejovým zábalem celého těla ve speciálním prostěradle – sarongu, masáží ramen a šíje, tvářovou masáží se studenými lasturami a zakončí se masáží vlasové části hlavy.

Matamanoa v sobě pojí léčebné účinky tepla a energetické masáže. Důležitým prvkem jsou nepřetržitě hřející mořské lastury a plynulý pohyb mořských vln na mořském pobřeží. Tato masáž je kombinací termoterapie a relaxační masáže. Teplo vyvěrající z mušlí ohřívá pokožky. Díky tomu pokožka lépe vstřebává hydratační prostředky a léčivé oleje. Zároveň uvolňuje svalstvo, takže masáž intenzivně působí i na hlubší tkanivové vrstvy.

Při této masáži se používají mořské mušle, lastury, exotické masážní a lázeňské oleje, peelingy z cukrové třtiny, kokosové mléko a tvářové a tělové máslo vyrobené ze směsi extraktů z exotických oříšků. To vše přímo z oblasti ostrovů Fidži. Mušle se zahřívají na teplotu 38 až 55°C. Horké mořské lastury přispívají ke zlepšení krevního oběhu i ke stimulaci lymfatického systému. Masáž Matamanoa má podobný účinek jako spojení sauny a masáže. Oproti sauně má však tu výhodu, že teplem působí jen na určité části těla. Pro zákazníka je to pohodlnější a léčebná terapie je o to účinnější.

Tento typ masáží se používá už i na Slovensku a v sousedních zemích. Pokud tedy máte zájem o své tělo a zdraví, vyberte si ze široké nabídky lázeňských a relaxačních pobytů, které posílí vaše tělo i mysl.

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Přejít nahoru