Netradiční saunování

I vy patříte k fanouškům sauny? Chtěli byste vyzkoušet něco nového, netradičního? Po celém světě najdete spoustu milovníků saunování, kteří stále vymýšlejí až bláznivé způsoby, jak oživit tuto zdravou proceduru. Takto vznikly nové sauny v podobě sudu, kamionu, lodě nebo sauny na stromě. Ve světě si i tyto formy saun našly své příznivce. Přečtěte si na následujících řádcích o kuriózních způsobech saunování.

Sudová sauna

Lákalo vás někdy skočit po horké sauně do sněhu? Saunování v přírodě v našich končinách není příliš rozšířeným způsobem. A přitom to může být také zajímavé – ohřát se v sauně a z ní se vykoupat venku v sudu naplněném vodou nebo se vyválet ve studeném sněhu. Potom si sednout pod větve stromů a nechat se unášet čistou přírodní atmosférou. V severských zemích je to úplně normální. Dokonce je téměř povinností mít saunu u každého jezera.

Vybudovat saunu v přírodě má také jiné výhody. Nemusíte nijak upravovat interiér. Taková sauna je mobilní a některé nevyžadují ani elektrickou přípojku. Velmi výhodným typem pro venkovní saunování je mít saunu ve tvaru sudu. V sudové sauně zažijete neopakovatelné romantické chvíle a vzrušení. Plamen plápolající v kachlových kamnech, jen vy a váš partner, venku kouzelný výhled na přírodu… Je to nový, netradiční způsob relaxace během každého ročního období.

Sauna na stromě

Měli jste někdy bunkr na stromě? Pokud ne, určitě jste to aspoň viděli v některém americkém filmu. No a co tak sauna na stromě? Zní to neuvěřitelně, ale i takové sauny se v současnosti budují. Neobvyklé umístění sauny má své kouzlo. Z výšky se můžete pokochat hezčím výhledem, a tak je zážitek ze saunování o to silnější. V přírodě načerpáte novou inspiraci, zrelaxujete tělo i mysl a na zem se vrátíte plni energie.

Sauna Truck

Autory této saunové speciality jsou Finové. Jde o pohyblivou saunu na kolech, která má vše, co k pravé sauně patří – sprchy, WC, relaxační mísnost, ledničku, bar, televizi a spoustu dalšího. Menší verzí mobilního saunového kamionu je nákladní auto, s nímž přišli Rusové. S tímto zázrakem si můžete vychutnat skvělý večerní program po celodenním lyžování.

Sauna loď

Tato unikátní novinka pochází rovněž z Finska. Skvělou výhodou sauny na lodi je, že ochladit se můžete přímým skokem z lodě do jezera. K takové lodi vám přibalí i lodního kapitána, který na vás bude dohlížet. Na palubě si můžete dopřát i chutnou snídani, oběd nebo večeři na grilu. Večer si můžete zpříjemnit hudebním vystoupením. I tato možnost vám zaručí neskutečný relax a dobrou náladu. Zregeneruje vaše tělo a budete se cítit mnohem více svěží.

Dáváte přednost tradičním způsobům? V tom případě nemusíte cestovat daleko. Relaxační a lázeňské pobyty v Čechách, ale i v blízkém zahraničí, vám poskytnou skvělý relax ve spojení s úžasnými zážitky. Ať už se rozhodnete vzít celou rodinu s dětmi, nebo máte chuť na romantický pobyt se svým partnerem, relaxační a wellness procedury vám poskytnou vše, po čem toužíte.

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Přejít nahoru