Od znovuotevření Augustiniánskeho domu uplynuly už dva roky

U příležitosti druhého výročí znovuotevření Hotelu Augustiniánský dům v Lázních Luhačovice byly 19. března v hotelové kapličce sv. Panny Marie posvěceny svíčky, olej a víno. Posvěcení vykonal farář P. ThDr. Huber Wojcik. Této události se zúčastnili ředitel hotelu Roman Taťák, majitel Peter Borák, hosté a návštěvníci lázeňského města Luhačovice. Patronem města je svatý Tomáš, který i patronem proti bolestem páteře nebo za šťastné manželství.

S výstavbou Hotelu Augustiniánský dům se začalo už před více než 100 lety. Rekonstrukce na luxusní čtyřhvězdičkový hotel superior byla ukončena  v roce 2009. Už stavba základů tohoto hotelu se nesla v duchovním konceptu. Ředitel hotelu tvrdí, že s celým týmem a personálem i nadále usilují o to, aby tento koncept v celém hotelu i nadále přetrvával.

Posvěcená kaplička je denně přístupná široké veřejnosti. Slouží  modlitbám věřících, ale i ke krásným svatebním obřadům. V únoru skončila i poslední část velmi nákladné rekonstrukce. Hotel je známý i tím, že tu ve 30. letech dvacátého století tvořil Leoš Janáček. Majitel hotelu zdůraznil, že všechny malby, vitráže i mobiliář je původní, protože tím umocňuje historickou atmosféru celého hotelu.

Kromě Hotelu Augustiánský dům mají lázně Luhačovice v nabídce mnoho relaxačních a lázeňských pobytů v různých hotelích podle Vašeho vkusu. Tak neváhejte a dopřejte si chvíle zasllouženého relaxu!

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Přejít nahoru