Sklené Teplice a jejich lázeňské pobyty

Lázně Sklené Teplice jsou umístěny v překrásném údolí Štiavnických vrchů nedaleko od Banské Štiavnice. Lesy Štiavnických vrchů jsou jako stvořené pro náročnější procházky, pro ty méně zdatné jsou zde k dispozici cestičky areálu lázní. V lázeňské kavárně se konají příjemné hudební večery, v nedaleké Slovenské Kolibě zase posezení s cimbálovou lidovou muzikou.

Tyto lázně jsou jedinečné díky minerálním pramenům, které dosahují teploty od 37°C až do 52°C. Termální voda pramenů má výživné hydratační účinky na pokožku. Dalším unikátem lázní je možnost vykoupat se přímo v jeskyni. Tato termální lázeň dostala jméno Parenica kvůli tomu, že horká voda v jeskyni vytváří páru, a tak se návštěvníci mohou vykoupat i „nasucho“.

Díky vysokému obsahu magnézia a kalcia v termálních pramenech je tato voda vynikajícím pomocníkem při léčbě onemocnění pohybového systému a nervového ústrojí. Pomáhá odstranit bolesti páteře, bederní oblasti a nervového ústrojí. Lázně jsou vhodné k rehabilitaci po úrazech a operacích a pozitivně působí i na revmatická onemocnění.

Lázně Sklené Teplice mají několik lázeňských domů, které nabízejí množství  pobytů. Překvapte partnera dárkem a darujte mu  romantický pobyt pro dva. Udělejte něco pro sebe a pro své zdraví a absolvujte relaxační pobyt. V lázních se dají strávit i velikonoční a novoroční svátky.

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Přejít nahoru