Turčianske Teplice a jejich lázeňské pobyty

Lázně Turčianske Teplice se řadí mezi nejstarší lázně v Evropě. Leží na jižní straně Turce, přímo v srdci Slovenska. Jsou obklopeny nádherným prostředím pohoří Velké a Malé Fatry s množstvím možností volnočasového využití.

Tyto lázně využívají léčebných účinků minerálního pramene, který pozitivně působí na široké spektrum onemocnění. Pro vysoký obsah vápníku, hořčíku a fluóru je turčianská minerální voda výborná i pro pitné kúry, které působí proti osteoporóze a několika typům ledvinových kamenů, při žlučníkových a střevních obtížích.

Léčí se zde především pacienti s onemocněními pohybového aparátu, močových cest a ledvin, ale i s nervovými, gynekologickými a trávicími problémy. Teplota termální vody turčinaských pramenů se pohybuje od 38 °C do 47 °C.

Kromě léčebných aktivit se v Turčianských Teplicích dá výborně zabavit v aquaparku, v němž najdete spoustu atrakcí podle nejnovějších trendů. Můžete se spustit na tobogánech s videoprojekcí, zaplavat si ve třech venkovních bazénech s chrliči, divokou řekou nebo klouzačkou. Ve vnitřním prostoru se nachází bazén s masážními tryskami a světelnými efekty.

Pobyty lázní se zaměřují na všechny věkové skupiny – od seniorů, jejich dospělých dětí až po vnoučata. Dětem je určen léčebný pobyt k léčbě močových cest a ledvin, pro dospělé je na výběr z  různých pobytů – od víkendových, přes redukční, rehabilitační až po vánoční a silvestrovské pobyty, a senioři mají možnost absolvovat seniorský pobyt s bonusovým vstupem do areálu vodní zábavy Spa&Aquapark.

Zobraziť komentáre a pridať komentár
Přejít nahoru